VALAISTUSSUUNNITTELU

VALAISTUKSEN AMMATTILAINEN

Ammattitaidolla toteutettu valaistussuunnittelu

I-Valo haluaa tarjota asiakkailleen valaistusratkaisuja, joilla on edulliset elinkaarikustannukset. Eri toimialojen tilojen ja prosessien tuntemus on edellytys optimaalisen valaistuksen suunnittelussa. I-Valon henkilöstöllä on vankka kokemus erilaisten vaativien valaistusprojektien suunnittelusta sisä- ja ulkotiloihin.

Osaavan valaistussuunnittelun edut

 • Valaistavan tilan/prosessin vaatimusten ja tarpeiden mukaan optimoitu valaistus
 • Elinkaarikustannuksiltaan taloudellinen ratkaisu
 • Standardien vaatimukset täyttävä valaistustaso
 • Huolto- ja käyttötoimenpiteet huomioiva valaisinsijoittelu
 • Liiketaloudellesi ja työntekijöillesi lisäarvoa tuottava valaistusratkaisu

Tulosten 3D-visualisointi

I-Valo käyttää itsenäistä ja valaisinvalmistajista riippumatonta DIALux Evo -valaistussuunnitteluohjelmaa, jonka avulla valaistussuunnitelmat voidaan visualisoida. Visualisoitujen valaistuslaskennan tulosten ansiosta eri ratkaisujen ja vaihtoehtojen vaikutus on helposti arvioitavissa. Ohjelmaan voidaan tuoda CAD-pohjakuva DXF- tai DWG-formaatissa helpottamaan valaistukseen vaikuttavien kalusteiden, prosessilaitteiden, hoitosiltojen, portaikkojen, jne. sijoittelua. Valmiin valaistussuunnitelman tuloksia voidaan tarkastella 3D-näkymässä eri tasoilla. Valaistussuunnitteluohjelmisto on ladattavissa maksutta osoitteesta www.dial.de.

 

Sisätilojen työkohteiden valaistusstandardi

Suunnittelussa noudatamme SFS-EN 12464-1 sisävalaistusstandardia. Jotta työtehtävät voidaan suorittaa tehokkaasti, tarkasti ja etenkin turvallisesti, tarvitaan riittävä ja tarkoituksenmukainen valaistus. Standardi määrittelee vähimmäisvalaistusvaatimukset tilan ja työtehtävän mukaan. Riittävän valaistusvoimakkuuden lisäksi tulee huomioida myös valon tasaisuus, näkömukavuus, värintoisto ja häikäisy.

Asiantuntevan suunnittelumme tuloksena toimitamme asiakkaillemme kattavan laskentatuloksen, jossa on mm. tarkat valaisinmäärät tyypeittäin, luksitasot (lux) tiloittain, tilojen 3D-visualisointi sekä väärävärikuvat valaistustasoista.

I-Valo DIALux PlugIn -valaisinkirjasto

I-Valo on ollut DIALux-partneri vuodesta 2006 lähtien ja hyödynnämme ohjelmassa valaisintemme 3D-malleja, jotka helpottavat valaisinten sijoittelua ja suuntausta. I-Valo PlugIn:n avulla myös sinulla on aina ajantasainen tuotekirjasto käytettävissäsi DIALux tai EVO -valaistussuunnitteluohjelmistoissa.

PlugIn on ladattavissa alla olevasta linkistä. Laskentatiedostot voit ladata tarvittaessa myös tuoteperheittäin kunkin perheen omalta sivulta ja mikäli tarvitset vain yksittäisiä tiedostoja, löydät ne tuotevalitsimen kautta tuotenimikkeen ohesta.

DIALUX PLUGIN

 

Alla kootusti valaisintemme .ldt ja .udl tiedostot.

 • .ldt-tiedosto on valaisimen valonjakotiedosto (Eulumdat Formatted Luminaire Data File)
 • .uld-tiedosto sisältää valonjaon lisäksi yksinkertaistetun 3D-mallin valaisimesta. Tiedosto sisältää myös laskelmalle tulostuvan tuotekuvan sekä valaisimen tekniset tiedot.

LDT LASKENTATIEDOSTOT
ULD LASKENTATIEDOSTOT

Tilaa veloitukseton valaistussuunnitelma

Ota yhteyttä, me suunnittelemme yrityksenne tarpeisiin optimoidun energiatehokkaan valaistuksen, veloituksetta! Voit jättää tilan perustiedot suoraan suunnittelijallemme alla olevalla lomakkeella. Tarvittaessa voimme sopia myös maksuttomasta kartoituskäynnistä. Näin saadaan parhaiten huomioitua valaistukseen vaikuttavat tekijät:

 • missä, milloin ja miten paljon valoa tarvitaan
 • prosessilaitteiden, hyllyjen tms. kiintokalusteiden sijainti
 • tilan erilaiset pintamateriaalit, värit ja pintojen heijastumat
 • tilaan mahdollisesti tuleva luonnonvalo
 • onko tarvetta valaistuksen ohjaukselle
 • asennuspisteen valinnassa/valaisinten kiinnityksessä huomioitavat tekijät
 • valaistavan tilan reuna-alueet
 • valaisinvalintaan vaikuttavat seikat, kuten käyttöympäristön lämpötila, mahdollinen kosteus, pöly ja lika, tärinä tms.

Samalla voimme käydä läpi muita kohteenne valaistukseen liittyviä kysymyksiä, joita mahdollisesti nousee esiin.

VALAISTUSSUUNNITTELIJA

Teemu Nuutinen

teemu.nuutinen@i-valo.com +358 50 408 8431

I-Valo logo

Valaisinsuunnittelupyyntö

"*" näyttää pakolliset kentät

Uudisrakennus vai saneerauskohde

Uudisrakennus vai saneerauskohde

Tilan mitat ja ympäristölämpötila

Valaisinsijoittelu

Valaisinsijoittelu

Suunniteltavan tilan pohjapiirros

Max. tiedoston koko: 64 MB.
Hyväksytyt tiedostotyypit: PDF | DWG | ZIP

Yhteystiedot

Nimi*