Metalliteollisuus

Alan luotettava valaisintoimittaja jo yli 50 vuoden ajan

Metalliteollisuuden haastavat olosuhteet asettavat valaisimet koetukselle

I-Valon teollisuusvalaisinten syntyhistoria juontaa juurensa kotimaisen teollisuuden tarpeisiin saada käyttöönsä teollisuuden vaativia olosuhteita kestävä valaistusratkaisu. Kun I-Valon ensimmäistä teollisuusvalaisinta suunniteltiin 70-luvun alussa, oli kehitystyössä vahvasti mukana myös asiakkaan edustus mm. paperi- ja sellu- sekä metalliteollisuudesta. Näin taattiin, että valaisimesta tulisi varmuudella asiakkaiden tarpeita vastaava ratkaisu. I-Valon ensimmäiset teollisuusvalaisimet toimitettiin 1975 silloisen Rautaruukin tehtaalle Raaheen.

Nykyaikaisten ledivalaisinten kehitystyö on edelleen tinkimätöntä ja suunnittelussa huomioidaan vaativien käyttöolosuhteiden ohella tämän päivän valaistusstandardit. I-Valo on tänäkin päivänä alan luottovalinta mm. Euroopan suurimmissa nykyaikaisissa voimalaitoksissa.

Retrofit-ratkaisut

Koska I-Valon valaisinratkaisut ovat aina olleet todella pitkäikäisiä, on vanhoja purkauslamppuvalaisimia edelleenkin käytössä laajalti. I-Valolla onkin kattava valikoima retrofit-paketteja, joilla vanhat valaisimet voidaan muuntaa energiatehokkaammiksi ledivalaisimiksi. Tältä sivustolta näet saatavilla olevat retrofit-ratkaisut, sekä millä nykyaikaisella ledivalaisimella voit korvata vanhan I-Valo valaisimen saneerauskohteissa.

Lyömättömät ominaisuudet

 • ratkaisut erittäin kuumiin lämpötiloihin
 • valotehokkuus
 • energiatehokkuus
 • erinomainen häikäisynhallinta
 • korkea IP-luokitus (tiiveysluokka)
 • suodatintekniikka pitää valaisimen sisäosat puhtaana (suodattaa mm. ilman kemikaalit)
 • kestävä alumiinirunko
 • C5-rasitusluokan pinnoite (hyvin ankara teollisuusilmasto)
 • sulkulasivaihtoehdot tarpeen mukaan (polykarbonaatti, akryyli, karkaistu lasi)
 • D-merkintä (valaisimen pintalämpötila ei ylitä 90°C)
 • LED-valaisin syttyy ilman viivettä (vrt. saneerauskohteiden purkauslamppuvalaisimet)
 • pitkä elinkaari
 • valaisimen päivitettävyys (vaihdettava tekniikka) pidentää käyttöikää entisestään
 • laaja valikoima erilaisia liitäntävaihtoehtoja
 • monipuolinen valikoima asennuskiinnikkeitä
 • erinomainen tärinänkesto
 • eSense-ohjausmahdollisuus

Ulkoalueet

Tehdasalueen ulkovalaistuksessa valaisimelta vaaditaan erinomaista valotehokkuutta sekä optimaalista valonjakoa. Valaisinten tulee kestää myös vaihtelevien sääolosuhteiden rasitusta. Suomessa valaisimilta vaaditaan toimintavarmuutta myös pakkasolosuhteissa. Lisäksi valaisinten asennuskiinnikkeiden tulee kestää mm. tuulen rasitusta.

Ulkovalaistus tehdasalueella pitää sisällään tyypillisesti aluevalaistuksen (mm. paikoitusalueet, katualueet) sekä rakennusten läheisyydessä olevat lastauslaiturit, seinän vierustat ja erilaiset katokset, sekä ulkona sijaitsevien prosessialueiden valaistuksen.

Aluevalaistus:

 • Suuri valoteho
 • Häikäisemätön optiikka
 • CLO-optio
 • Alumiinirunko C5-korroosioluokan pinnoitteella
 • Laaja valikoima asennuskannakkeita

Rakennusten seinustat, katokset, lastauslaiturit, kulkusillat:

 • Sulkulasivaihtoehdot (akryyli, polykarbonaatti ja lasi)
 • Valaisimen pitkä elinikä ja tekniikan päivitysmahdollisuus
 • Energiatehokkuus
 • eSense-ohjausmahdollisuus
 • Häikäisemätön optiikka
 • Korkeat IK ja IP -luokitukset
 • Alumiinirunko C5-korroosioluokan pinnoitteella
 • Laaja valikoima asennuskannakkeita, mm. putki- ja kaidekiinnikkeet kulkusilloille
 • Mahdollisuus erikoisliittimiin ja kaapeleihin
 • Räätälöintimahdollisuus asiakkaan tarpeiden mukaan
 • Suodatinvaihtoehdot ja suodattimen suojalipat

 

Alla suosittelemamme tuotteet

XENRE, DORA, LUKA, 6721LED & 6741LED, DANI

Kuumat prosessitilat

Metalliteollisuuden prosessitilat ovat monesti haasteellisia ledivalaisimille korkean käyttöympäristölämpötilan vuoksi. Usein ilmassa on myös runsaasti epäpuhtauksia ja tilojen asennuskorkeudet vaihtelevat suuresti. I-Valolla on erittäin laaja valikoima eri korkeuksiin soveltuvia LED-teollisuusvalaisimia. Saneerauskohteissa vanhat purkauslampulliset syväsäteilijät voidaan korvata XENRE-valaisimella, jota on saatavana sekä leveällä että keskileveällä valonjaolla. Mikäli kohteessa on käytössä I-Valon toimittamat purkauslampulliset syväsäteilijät, voidaan niiden olemassa olevat asennuskiskot hyödyntää myös XENRE-asennuksessa.

Mikäli ilmassa on epäpuhtauksia, suosittelemme yhdistelmäsuodattimen käyttöä. Erittäin kuumissa tiloissa metallikuorinen yhdistelmäsuodatin on kestävä valinta. Suodatin pitää valaisimen ledit ja optiikan puhtaina, jolloin valaisimen valoteho säilyy erinomaisena myös haastavissa olosuhteissa.

I-Valon valaisimilla on erinomainen kemikaalien kesto. Valaisinten vakiomallit on polyesteripinnoitettu, mutta myös epoksipinnoitus on mahdollinen. Mm. HITE LED -valaisin toimitetaan aina epoksipinnoitettuna, sillä epoksi sietää paremmin aivan äärimmäisiä lämpötiloja.

Alla mainitut tuotteet on suunniteltu erityisesti kuumiin ja lämpimiin olosuhteisiin, käyttöympäristölämpötila vaihtelee mallista riippuen +60°C:sta jopa +110°C:een. Tällaisia tiloja voivat metalliteollisuudessa olla esimerkiksi, masuuni, terässulatto, koksaamo, kuuma- ja kylmävalssaamot, sinkityslinja, jne.

 

Alla suosittelemamme tuotteet

XENRE, XENRE60/XENRE70, XENRE80, HITE LED

Tuotantotilat

Valikoimastamme löydät varmasti sopivan valaisinvaihtoehdon myös eri tuotantotiloihin, joissa valaisimelle riittää matalammat käyttöympäristölämpötilat, mutta ilmassa saattaa kuitenkin olla erilaisia pienhiukkasia, kaasuja tai höyryjä. Suodattimet ovat tällöinkin tärkeässä roolissa, jotta valaisimen valoteho säilyy erinomaisena mahdollisimman pitkään. Tällaisia tiloja voivat olla esimerkiksi koneenrakennus ja konekorjaamot, koneistus ja osavalmistus, levytyö- ja hitsaustuotanto, laboratoriot, tarkkaamot, jne.

 

Alla suosittelemamme tuotteet

XENRE, DAVI, 6721LED & 6741LED, CADOR

Puhtaat tilat

Teollisuudessa löytyy runsaasti tiloja, joissa ei juurikaan esiinny ilman epäpuhtauksia eivätkä lämpötilat aseta valaisimelle erityisiä vaatimuksia, esimerkiksi lähettämöt ja varastot. Näissä tiloissa voidaan hyvin käyttää valaisinmalleja, jotka on varustettu yhdistelmäsuodattimen sijaan pienellä GORE-paineentasausventtiilillä tai tarvittaessa pölysuodattimella.

Riippuen tilan käyttöasteesta kannattaa harkita myös valonohjausjärjestelmää. Valonlaadusta ei kannata koskaan tinkiä, sillä silloin kun tilassa on työntekijöitä pitää tilankäytön olla aina turvallista ja valotasojen mahdollistaa miellyttävän työskentelyn. Kuitenkin jos on pitkiä ajanjaksoja, ettei tilassa liiku ihmisiä, kuten tyypillisesti varastoissa, käytävillä ja portaikoissa, kannattaa valot energiansäästösyistä säätää pois päältä tai himmentää tiettyyn perusvalaistustasoon. eSense-valonohjaus mahdollistaa valaisinten syttymisen läsnäolohavainnon perusteella. Master-valaisin sytyttää langattomasti ns. orjavalaisimet siten, että valot syttyvät päälle, kun henkilö siirtyy tilassa eteenpäin.

 

Alla suosittelemamme tuotteet

XENRE, DAVI, DORA, ADA, CADOR

Asiantunteva valaistussuunnittelu

Tuotantolinjojen ja eri prosessialueiden optimaalinen valaistus vaatii asiantuntevaa valaistussuunnittelua. I-Valolla on jo yli viiden vuosikymmenen kokemus metalliteollisuuden kohteiden valaistussuunnittelusta. Oman valaistussuunnittelupalvelun lisäksi teemme myös tiivistä yhteistyötä alan suurimpien suunnittelutoimistojen kanssa. Suunnittelussa tulee huomioida prosessin vaatimukset sekä mahdolliset valaisinsijoittelun asettamat haasteet. Laaja kiinnikevalikoima mahdollistaa valon saamisen juuri sinne, minne sitä tarvitaan. Valaisinvalinnassa tulee huomioida asennusympäristön lämpötila, ilmankosteus sekä mahdolliset epäpuhtaudet.

Valaisinvalintaan sekä itse laskentaan vaikuttavat seikat käydään läpi huolellisesti asiakkaan kanssa ennen suunnittelutyön aloittamista. Tarvittaessa kohteeseen voidaan tehdä myös kartoituskäynti.

DIALux Evo

I-Valo käyttää valaistussuunnittelussa saksalaista DIALux Evo -valaistussuunnitteluohjelmaa. Ohjelmalla lasketaan valaistusstandardin mukainen suunniteltavaan tilaan tarkasti optimoitu valaistus, jolloin tilaan osataan investoida juuri oikea valaisinmäärä. I-Valo on DIALin Premium Partner, jolloin meillä on mahdollisuus tarjota maksutonta DIALux-ohjelmistoa käyttäville suunnittelijoille kaikki I-Valon valaisimet sisältävä valaisinkatalogi eli plug-in. Näin tuotteitamme on helppo selata ja valita suoraan laskentaohjelmassa.

Asiantuntevan suunnittelumme tuloksena toimitamme asiakkaillemme kattavan laskentatuloksen, jossa on mm. tarkat valaisinmäärät tyypeittäin, luksitasot (lux) tiloittain, tilojen 3D-visualisointi sekä väärävärikuvat valaistustasoista.

Lataa Plug-In

Ilmaisen valaistussuunnitelman voit tilata ottamalla yhteyttä valaistussuunnitteluumme tai täyttämällä tilan perustiedot sivuilla olevan lomakkeen kautta.

Valaistussuunnittelu

VALAISTUSSUUNNITTELIJA

Teemu Nuutinen

teemu.nuutinen@i-valo.com +358 50 408 8431

Myynti

MYYNTIPÄÄLLIKKÖ, SUOMI JA BALTIAN MAAT

Kimmo Luokomaa

kimmo.luokomaa@i-valo.com +358 40 765 8009
MYYNTIPÄÄLLIKKÖ, SUOMI

Juha Kiviniemi

juha.kiviniemi@i-valo.com +358 50 559 4624
MYYNTIPÄÄLLIKKÖ, SUOMI

Mika Ojaniemi

mika.ojaniemi@i-valo.com +358 40 556 9528
MYYNTIJOHTAJA

Jussi Veijola

jussi.veijola@i-valo.com +358 40 5490 155

Asiakkaita ja yhteistyökumppaneita