e-Sense Move

I-VALO DAVI ja XENRE -valaisimet voidaan varustaa Fagerhultin e-Sense Move -ohjausjärjestelmällä.

e-Sense Move on kehitetty erityisesti porrashuoneisin ja pysäköintihalleihin. Järjestelmä perustuu mikroaaltotekniikkaan, jossa valaisimet keskustelevat langattomasti keskenään. e-Sense Move ei tarvitse ohjauskaapeleita.

Yksilöllinen ohjelmointi mahdollistaa monipuoliset toiminnot

e-Sense Move on kaksisuuntainen järjestelmä, jossa kaikki valaisimet toimivat sekä master- että orjavalaisimena riippuen siitä, mikä valaisin läsnäolohavainnon tekee. Havainnon tehneen valaisimen lähettämä signaali sytyttää yhden tai useampia valaisimia, ja kukin tunnistin pystyy ”kuuntelemaan” aktiivisesti 15 muuta tunnistinta.

Toimintaperiaate

e-Sense Move on kaksisuuntainen järjestelmä, jossa kaikki valaisimet toimivat sekä master- että orjavalaisimena riippuen siitä, mikä valaisin läsnäolohavainnon tekee. Toisiinsa liitettyjen valaisimien lukumäärä, matala ja korkea valotaso, pitoajat täysi/matala/sammutettu-tilojen välillä sekä tunnistusanturi määritetään kaukosäätimellä.

Havainnon tehneen valaisimen lähettämä signaali sytyttää yhden tai useampia valaisimia, ja kukin tunnistin pystyy ”kuuntelemaan” aktiivisesti 15 muuta tunnistinta. Järjestelmä on myös skaalautuva; Voit lisätä ylimääräisiä valaisimia milloin tahansa tai muuttaa olemassa olevaa asennusta.

Pysäköintihallit

e-Sense Move voi optimoida valaistuksen myös esimerkiksi autotallien kaltaisissa tiloissa. Jokaisen valaisimen yksilöllisten asetusten ansiosta voidaan tiloihin, joissa ei ole liikettä, määrittää esim. alhainen perusvalaistus.

Käytävät

Järjestelmä sopii käytävien lisäksi myös tunneleihin, kellareihin ja ullakkotiloihin, koska jokaisen valaisimen päälläoloaika sekä valotaso voidaan säätää erikseen.

Toimintaperiaate

Valonohjausjärjestelmä sopii erinomaisesti esimerkiksi monikerroksisten rakennusten portaikkoihin. Valaisimet voidaan ohjelmoida syttymään havaintokerroksen lisäksi sitä ylemmässä ja alemmassa kerroksessa. Se säästää energiaa.

Liikehavainto portaikossa

Mikäli liikehavainto tapahtuu esimerkiksi kerroksessa 3 valaisimet syttyvät sen lisäksi kerroksessa 4 ja 2. Jos liike jatkuu portaita alaspäin, 2. kerroksen valaisin lähettää sytytyssignaalin 1. kerroksen valaisimelle ja niin edelleen. Näin valaisimet syttyvät etukäteen sitä mukaa kuin kulkija liikkuu alas- tai ylöspäin portaikossa.

Katso lisätietoja järjestelmästä sivun laidassa olevasta videosta.

Kysy lisää:

Tekninen päällikkö
Mikko Uotila
040 554 9989

mikko.uotila@i-valo.com

Ladattavat tiedostot

Etsi tuoteversio