Voimalaitokset

Alan luotettava valaisintoimittaja jo yli 50 vuoden ajan

Voimalaitosvalaistuksen tiukat kriteerit valaistukselle

I-Valolla on vuosikymmenten kokemus erilaisten voimalaitosten valaistusratkaisuista. Olemme valaisseet mm. nykyaikaisia biovoimalaitoksia, hyötyvoimalaitoksia kuin CHP-laitoksia, jotka tuottavat samalla sekä lämpöä että sähköä. Voimalaitosympäristö asettaa valaisimelle tiukat kriteerit sillä valaisimet altistuvat asennusympäristössään usein kovalle rasitukselle johtuen laitoksen ilman epäpuhtauksista sekä kuumuudesta. Laitosten monimuotoiset prosessilaitteet sekä asennuskorkeus asettavat omat haasteensa valaisinten sijoittelulle. Valaisinten tulee olla pitkäikäisiä ja helposti asennettavia sekä huollettavia, sillä asennuspaikka on monesti hankalasti tavoitettavissa.

Retrofit-ratkaisut

Koska I-Valon valaisinratkaisut ovat aina olleet todella pitkäikäisiä, on vanhoja purkauslamppuvalaisimia edelleenkin käytössä laajalti. I-Valolla onkin kattava valikoima retrofit-paketteja, joilla vanhat valaisimet voidaan muuntaa energiatehokkaammiksi ledivalaisimiksi. Tältä sivustolta näet saatavilla olevat retrofit-ratkaisut, sekä millä nykyaikaisella ledivalaisimella voit korvata vanhan I-Valo valaisimen saneerauskohteissa.

Lyömättömät ominaisuudet

 • energiatehokkuus
 • valotehokkuus
 • erinomainen häikäisynhallinta
 • korkea IP-luokitus (tiiveysluokka)
 • suodatintekniikka pitää valaisimen sisäosat puhtaana
 • ratkaisut kuumiin lämpötiloihin
 • kestävä alumiinirunko
 • C5-rasitusluokan pinnoite (hyvin ankara teollisuusilmasto)
 • sulkulasivaihtoehdot tarpeen mukaan (polykarbonaatti, akryyli, karkaistu lasi)
 • D-merkintä (valaisimen pintalämpötila ei ylitä 90°C)
 • LED-valaisin syttyy ilman viivettä (vrt. saneerauskohteiden purkauslamppuvalaisimet)
 • pitkä elinkaari
 • valaisimen päivitettävyys (vaihdettava tekniikka) pidentää käyttöikää entisestään
 • laaja valikoima erilaisia liitäntävaihtoehtoja
 • monipuolinen valikoima asennuskiinnikkeitä
 • erinomainen tärinänkesto
 • eSense-ohjausmahdollisuus

Ulkoalueet

Tehdasalueen ulkovalaistuksessa valaisimelta vaaditaan erinomaista valotehokkuutta sekä optimaalista valonjakoa. Valaisinten tulee kestää myös vaihtelevien sääolosuhteiden rasitusta. Suomessa valaisimilta vaaditaan toimintavarmuutta myös pakkasolosuhteissa. Lisäksi valaisinten asennuskiinnikkeiden tulee kestää mm. tuulen rasitusta.

Ulkovalaistus tehdasalueella pitää sisällään tyypillisesti aluevalaistuksen (mm. paikoitusalueet, katualueet) sekä rakennusten läheisyydessä olevat lastauslaiturit, seinän vierustat ja erilaiset katokset, sekä ulkona sijaitsevien prosessialueiden valaistuksen.

 

Alla suosittelemamme tuotteet

XENRE, LUKA, 6721LED & 6741LED, DAVI

Puhtaat tilat

Tiloissa, joissa ei juurikaan esiinny ilman epäpuhtauksia kuten pölyä, likaa ja kaasuja, voidaan käyttää valaisimia GORE- tai pölysuodattimella varustettuna. Tällaisia tiloja voivat olla esimerkiksi valvomot ja sähkötekniset tilat. Tilat ovat tyypillisesti myös asennuskorkeudeltaan matalampia ja lämpötilat pysyvät maltillisina. Valikoimastamme löytyy useita hyviä vaihtoehtoja myös näihin kevyempiin teollisuuden tiloihin.

 

Alla suosittelemamme tuotteet

6721LED & 6741LEDDAVI, CADOR, XENRE

Kuumat prosessitilat

Ympäristölämpötilat saattavat voimalaitoksissa nousta todella korkeiksi. Riippuen käytettävästä polttoaineesta myös ilmanpuhtaus voi asettaa valaisimille erityisiä haasteita. Mm. hiilivoimalassa ilmassa on runsaasti pölyä, joka valaisimen sisään päästyä kuolettaa valontuoton. I-Valon valaisimet on varustettu tehokkaalla suodatintekniikalla, jolla varmistetaan valaisimen sisäosien pysyminen puhtaana ja valoteho säilyy erinomaisena myös näissä haastavissa olosuhteissa.

 

Alla suosittelemamme tuotteet

DAVI, XENRE, XENRE60/XENRE70, XENRE80

Atex-alueet

Voimalaitoksissa on monesti alueita, jotka määritellään räjähdysvaarallisiksi tiloiksi. Räjähdysvaarallinen tila on tila, jossa voi esiintyä räjähdysvaarallinen ilmaseos. Palava aine eli kaasu, sumu, höyry tai pöly yhdessä normaalipaineisen ilman kanssa voi aiheuttaa räjähdysvaarallisen ilmaseoksen. Räjähdysvaarallinen tila voi olla kokonainen huone tai merkinnöillä rajoitettu huoneen osa tai ulkotila. Tilaluokituksen suunnittelusta vastaa laitoksen omistaja tai haltija, jonka velvoitteena on huolehtia räjähdysvaaralliselle alueelle laadittavasta tilaluokituksesta. Räjähdysvaaralliset tilat luokitellaan räjähdysvaarallisen aineen ja räjähdysvaaran keston mukaan tilaluokkiin 0, 1, 2, 20, 21 ja 22. Tilaluokituksen perusteella määräytyvät tiloissa olevien, sinne asennettavien tai sinne tilapäisesti tuotavien laitteiden turvallisuusvaatimukset. (Tukes)

Tällä hetkellä I-Valolla on valikoimassaan espanjalaisen Zaluxin tilaluokkiin 2 ja 22 suunniteltu EX-valaisin. Runko lasikuituvahvistettua polyesteria, IP66, kupu polykarbonaattia UV suojauksella, prismakuviointi, IK10. Salvat ruostumatonta terästä. Polyamidinen ATEX läpivientiholkki M20x1.5, IP68. Ta = -20 … +40 astetta. D-luokitus ja HACCP hyväksyntä.

Tulossa myöhemmin, I-VALO DAVI EX.

 

Alla suosittelemamme tuotteet

ACQUEX LED

Kuljettimet

Kuljettimilla valaisimilta vaaditaan hyvää häikäisynhallintaa ja leveää valonjakoa. Monesti tilat ovat matalia, joten valaisimen matalasta rungosta on etua.

I-Valon valaisimia voit huoletta käyttää myös alueilla, missä suoritetaan kameravalvontaa. Valaisimet eivät aiheuta välkyntää videokuvassa.

 

Alla suosittelemamme tuotteet

MARCO, DORA, 6721LED & 6741LED, LUKA

Kulkusillat

Voimalaitosalueilla on runsaasti kulkusiltoja ja portaikkoja, niin sisätiloissa kuin myös ulkona. Kulkusiltojen hyvä valaistus on tärkeä osa työturvallisuutta. Monipuolinen kiinnikevalikoima on eduksi, jotta valaisimet ovat helposti asennettavissa juuri sinne, minne valoa tarvitaan. I-Valo on tunnettu hyvin laajasta asennuskiinnikevalikoimastaan, myös erikoisratkaisuja tehdään asiakkaan tarpeiden mukaan. Työskentelykorkeudelle taitettava valaisintolppa on erittäin kätevä asennuksen ja huollon kannalta.

Ulkoasennuksiin suosittelemme valaisimia GORE-suodattimella. Mikäli ilmassa on epäpuhtauksia, myös isommat ja tehokkaammat suodattimet on mahdollisia vesisuojalla varustettuna.

 

Alla suosittelemamme tuotteet

LUKA, 6721LED & 6741LED, DORA, I-TOLPPA

Asiantunteva valaistussuunnittelu

Tuotantolinjojen ja eri prosessialueiden optimaalinen valaistus vaatii asiantuntevaa valaistussuunnittelua. I-Valolla on jo yli viiden vuosikymmenen kokemus erilaisten voimalaitosten valaistussuunnittelusta. Teemme suunnittelua oman valaistussuunnittelijan toimesta sekä tarvittaessa myös yhteistyössä alan suurimpien suunnittelutoimistojen kanssa. Suunnittelussa tulee huomioida prosessin vaatimukset sekä mahdolliset valaisinsijoittelun asettamat haasteet ja tarpeet. Laaja kiinnikevalikoima mahdollistaa valon saamisen juuri sinne, minne sitä tarvitaan. Valaisinvalinnassa tulee huomioida asennusympäristön lämpötila, ilmankosteus sekä mahdolliset epäpuhtaudet.

Valaisinvalintaan sekä itse laskentaan vaikuttavat seikat käydään läpi huolellisesti asiakkaan kanssa ennen suunnittelutyön aloittamista. Tarvittaessa kohteeseen voidaan tehdä myös kartoituskäynti.

DIALux Evo

I-Valo käyttää valaistussuunnittelussa saksalaista DIALux Evo -valaistussuunnitteluohjelmaa. Ohjelmalla lasketaan valaistusstandardin mukainen suunniteltavaan tilaan tarkasti optimoitu valaistus, jolloin tilaan osataan investoida juuri oikea valaisinmäärä. I-Valo on DIALin Premium Partner, jolloin meillä on mahdollisuus tarjota maksutonta DIALux-ohjelmistoa käyttäville suunnittelijoille kaikki I-Valon valaisimet sisältävä valaisinkatalogi eli plug-in. Näin tuotteitamme on helppo selata ja valita suoraan laskentaohjelmassa.

Asiantuntevan suunnittelumme tuloksena toimitamme asiakkaillemme kattavan laskentatuloksen, jossa on mm. tarkat valaisinmäärät tyypeittäin, luksitasot (lux) tiloittain, tilojen 3D-visualisointi sekä väärävärikuvat valaistustasoista.

Lataa Plug-In

Ilmaisen valaistussuunnitelman voit tilata ottamalla yhteyttä valaistussuunnitteluumme tai täyttämällä tilan perustiedot sivuilla olevan lomakkeen kautta.

Valaistussuunnittelu

VALAISTUSSUUNNITTELIJA

Teemu Nuutinen

teemu.nuutinen@i-valo.com +358 50 408 8431

Myynti

MYYNTIPÄÄLLIKKÖ, SUOMI JA BALTIAN MAAT

Kimmo Luokomaa

kimmo.luokomaa@i-valo.com +358 40 765 8009
MYYNTIPÄÄLLIKKÖ, SUOMI

Juha Kiviniemi

juha.kiviniemi@i-valo.com +358 50 559 4624
MYYNTIPÄÄLLIKKÖ, SUOMI

Mika Ojaniemi

mika.ojaniemi@i-valo.com +358 40 556 9528
MYYNTIJOHTAJA

Jussi Veijola

jussi.veijola@i-valo.com +358 40 5490 155

Asiakkaita ja yhteistyökumppaneita