Contact us

Suodatintekniikka vertaansa vailla

Valaisin hengittää suodattimen kautta. I-Valon tehokas ja ainutlaatuinen suodatintekniikka pitää valaisinten sisäosat puhtaina. Tekniikka suodattaa lian ja kaasun: valaisin säilyttää valotehonsa vaativissakin olosuhteissa. Valikoimassa on useita erilaisia suodattimia. Suodatin valitaan käyttökohteen ympäristöolosuhteiden perusteella. Kaikki I-Valo-valaisimet on varustettu I-Valo-suodatintekniikalla.

Tämä valaisin oli ollut kymmenen vuotta käytössä koksaamossa. Kun polykarbonaattikansi irrotettiin, valaisimen sisäpuoli näytti yhä kiiltävältä ja uudelta.

Miten suodatintekniikka toimii?

Valaisimen lämpenemisen (päällä ollessa) ja jäähtymisen (sammutettaessa) synnyttämä ilmavirta kulkee suodattimen läpi, joka vangitsee pölyn ja muut likahiukkaset. Epäpuhtaudet poistetaan paineentasausilmasta joko suodattimen mikrokuitupaperilla, aktiivihiilielementillä tai GORE-kalvolla. Näin varmistetaan, että epäpuhtauksia ei pääse erikoiskäsitellyille heijastinpinnoille, jolloin valaisimen valoteho huonontuisi tai se vahingoittaisi herkkiä LED-siruja tai muuta elektroniikkaa.

Energiankulutus ja huoltotarve vähenevät ja valaistuksen elinkaarikustannukset pienenevät huomattavasti.

I-Valon suodattimet

Suuremmissa yhdistelmäsuodattimissa on mikrokuitupaperin lisäksi aktiivihiilielementti. Ne suodattavat likahiukkasten ohella myös erilaisia kaasuja. Suodattimen valinta riippuu asennuskohteen ympäristöolosuhteista.

19960

YHDISTELMÄSUODATIN
muovikuorella (ABEK2P3)


SUODATTAA

  • orgaaniset, epäorgaaniset ja seoskaasut sekä höyryt
  • ammoniakin ja orgaaniset ammoniakkijohdannaiset
  • kiinteät ja nestemäiset vaaralliset hiukkaset, esim. radioaktiiviset ja myrkylliset aineet ja mikrobit

Muovikuorinen yhdistelmäsuodatin kestää paremmin ympäristöissä, joissa syövyttävät kemikaalit ruostuttaisivat metallikuorisen suodattimen. Esimerkkikohteita ovat galvanointi- ja peittauslaitokset.

Voidaan käyttää myös valaisimissa, jotka altistuvat ammoniakkikaasulle tai -höyryille. Esimerkkikohteita ovat eläinten asumukset, kuten hevostallit, kanalat ja navetat, rakennukset, joissa käsitellään lantaa, pesulat, maalikaupat sekä puhdasvesilaitokset ja jätevedenpuhdistamot.

19959

YHDISTELMÄSUODATIN
metallikuorella


SUODATTAA

  • orgaaniset, epäorgaaniset ja seoskaasut sekä höyryt
  • kiinteät ja nestemäiset vaaralliset hiukkaset, esim. radioaktiiviset ja myrkylliset aineet ja mikrobit

Metallikuorinen yhdistelmäsuodatin kestää paremmin ympäristöissä, joissa ympäristön lämpötila nousee hyvin korkeaksi.

19961

PÖLYSUODATIN
muovikuorella


SUODATTAA

  • myrkyllisten aineiden kiinteät ja nestemäiset hiukkaset
  • radioaktiiviset aineet ja mikrobit, kuten bakteerit ja virukset
  • 0,01 μm:ä suuremmat pölyhiukkaset ja epäpuhtaudet

Pölysuodattimia käytetään yleensä valaisimissa, jotka sijaitsevat tavallisissa teollisuusympäristöissä, joiden ilma on pölyistä. Esimerkkikohteita ovat voimalaitokset, kattilalaitokset, selluloosa- ja paperitehtaat sekä puunkäsittelyteollisuus.

19956

SUURI GORE-SUODATIN
muovikuorella


19957

PIENI GORE-SUODATIN
muovikuorella


SUODATTAA

  • lian, pölyn, suolat, veden ja muut haitalliset nesteet
  • suositellaan erityisesti ulkoasennuksiin

Suositellaan myös asennuskohteisiin, joissa tiukat hygieniamääräykset edellyttävät säännöllisiä puhdistustoimenpiteitä. Puhdistustoimenpiteistä johtuen tehtaiden ilmankosteustasot ovat usein korkeat. GORE-suodattimet kestävät erittäin hyvin erilaisia lämpötiloja, jonka ansiosta ne soveltuvat sekä kylmiöihin että korkeisiin lämpötiloihin. GORE-suodattimet kestävät hyvin myös lämpötilanvaihteluita. Pesutilat ovat yksi haastavista käyttökohteista, joissa ympäristön lämpötila voi vaihdella paljon.

Tarvitsetko apua suodattimen valinnassa?

I-Valon henkilökunta auttaa ja opastaa sinua mielellään suodattimen valinnassa. Ota meihin yhteyttä ja kysy lisätietoja.

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimi*

14500 Iittala, Suomi
Puhelin +358 (0)10 501 3000
info@i-valo.com

Ota yhteyttä